Poliklinika Diamelli

Poliklinika Diamelli je prva privatna specijalizirana poliklinika u Hrvatskoj za sveobuhvatno liječenje dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Započela je s radom krajem ožujka 2015. godine.

Polikliniku je otvorio prof. dr. sc. Nikica Car, internist, dijabetolog-endokrinolog koji je sa 35-godišnjim iskustvom jedan od vodećih stručnjaka na području dijabetesa te pratećih bolesti i stanja.

Osiguravamo sve preglede u jednom danu

U velikim sustavima zdravstvene zaštite je u praksi teško organizirati sve preglede u jednom danu. Rad Poliklinike Diamelli i njenih stručnjaka koncipiran je na način da bolesnik u jednom danu obavi sve potrebne pretrage i preglede, te dobije završno mišljenje specijalista. Naime, svjesni smo da u današnje vrijeme bolesnici nemaju na raspolaganju mnogo vremena, ne mogu i ne žele izostajati s posla veći broj dana da bi obavljali različite preglede, dogovarali potrebne pretrage, čekali nalaze. Zbog toga često, na svoju štetu, odustaju od kontrola, zadovoljavaju se nereguliranom šećernom bolešću, nereguliranim krvnim tlakom, ne obavljaju preventivne sistematske preglede u svrhu ranog otkrivanja i liječenja mogućih komplikacija šećerne bolesti, a upravo rano i pravodobno otkrivanje komplikacija omogućuje njihovo dobro liječenje i očuvanje kvalitete života oboljelih.

Dijabetološka i kardiološka ambulanta

U našoj dijabetološkoj ambulanti nudimo dijagnostičke postupke, kompletne dijabetološke preglede, liječenje erektilne disfunkcije te individualno savjetovanje s medicinskom sestrom o zdravoj prehrani (usklađen sa životnim navikama i obavezama oboljelog), tjelovježbi, provođenju samokontrole uz pomoć aparatića za samomjerenje glukoze u kućnim uvjetima, učenja davanja inzulinske terapije, samopregleda stopala te provođenja higijene stopala.

Korisnicima naših usluga na raspolaganju su vađenje krvi sa svim potrebnim laboratorijskim pretragama.

U kardiološkoj ambulanti raspolažemo čitavom paletom pretraga i pregleda za otkrivanje kardiovaskularnih bolesti: color doppler srca, ergometrija, color doppler arterija nogu i karotida, 24 satno praćenje krvnog tlaka kao i EKG-a uz speciijalistički kardiološki pregled te predoperativni kardiološki pregled.

Lokalna hiperbarična komora

Prof.dr.sc. Nikica Car proveo je testiranje prve lokalne hiperbarične komore koja služi liječenju osoba s dijabetičkim stopalom, venskim ulkusima (posljedica proširenih vena), stanja nakon opeklina i ozeblina, stanja nakon amputacija te dekubitusa.

Jedina takva komora za lokalnu oksigenaciju se nalazi u našem centru za rane te nudi terapiju 100%-tnim kisikom koja bez ikakvih kontraindikacija nudi rješenje Vaših problema. Sam postupak se može ponavljati neograničen broj puta. Najveća prednost liječenja ovim putem je što se terapija primjenjuje na točno ciljano mjesto. Visoka koncentracija kisika potiče zacijeljivanje rana, a također uništava kako aerobne tako i anaerobne bakterije čime sprečava daljnje širenje infekcije.

Diamelli stručni tim

U našoj poliklinici svakom pacijentu pristupamo individualno te mu se posvećujemo u potpunosti. Svaki pacijent dobiva potrebno vrijeme za razgovor, za iznošenje svojih tegoba, objašnjenje njihovog nastanka, te predlaganje pretraga kao i mogućosti terapije otkrivenih stanja.

SAZNAJTE VIŠE