Diamelli stručni tim

Upoznajte Diamelli tim stručnjaka

Svoj rad smo posvetili
osobama oboljelim od dijabetesa.

Svaki od njih profesionalno obavlja svoj dio posla kako bi naša ponuda bila potpuna
i kako bi Vama pružili najbolju moguću njegu.

Prof.dr.sc. Nikica Car

nikica_car

Mladost i školovanje

Nikica Car rođen je 1948. godine u Zagrebu gdje je završio Medicinski fakultet. Od 1979. godine do 2013. godine radio je u Sveučilišnoj klinici za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac, prvo kao specijalist dijabetolog-endokrinolog, a potom kao voditelj kliničkog odjela, odnosno predstojnik Sveučilišne klinike. U tom vremenu završio je poslijediplomski studij iz dijabetologije, položio specijalistički ispit iz interne medicine te obranio doktorsku disertaciju.

Karijera

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, 1980. godine započinje karijeru gdje postaje profesor na Katedri za internu medicinu. Radeći desetljećima s bolesnicima oboljelim od šećerne bolesti, sudjelovao je u liječenju te primjenjivao sve svjetske metode liječenja oboljelih.

Područja interesa

Područja njegovog interesa zaista su brojna, od osnovnih metoda liječenja šećerne bolesti, pa do sofisticiranih dijagnostičkih postupaka i liječenja komplikacija.

Sudjelovanja

Sudjelovao je u radu brojnih poslijediplomskih tečajeva, simpozija i kongresa iz područja dijabetologije u našoj zemlji i inozemstvu. Autor je preko stotine stručnih i znanstvenih radova koji su objavljeni u Hrvatskoj i inozemstvu.

Članstva

  • Hrvatski liječnički zbor
  • Hrvatska liječnička komora
  • Hrvatsko društvo za dijabetes i poremećaje metabolizma
  • Hrvatsko endokrinološko društvo
  • ADA-e (American Diabetes Association)
  • EASD-a (European Association for Study of Diabetes)

Zamjenik

Zamjenik je glavnog urednika časopisa Diabetologia Croatica i član je Odbora za dijabetičko stopalo International Diabetic Federation.

Dr. Mima Georgieva

mima_georgieva

Mladost i školovanje

Dr. Mima Georgieva rođena je 1958. godine u Štipu (Republika Makedonija), a još kao učenica osnovne škole s roditeljima se preselila u Zagreb gdje je završila školovanje. Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu diplomirala je 1984. godine, a pripravnički staž odradila je na Zavodu za zaštitu zdravlja, odsjek za epidemiologiju, te je položila državni ispit.

Karijera

Radila je u ambulanti tvornice “Prvomajska”, i u Hitnoj službi Doma Zdravlja Velike Gorice. U listopadu 1986. radila je u Poliklinici za prevenciju kardiovaskularnih bolesti i rehabilitaciju “Srčana” u Zagrebu, u laboratoriju za ergometriju, te je 1992. godine radila u K.B. Sestara milosrdnica u Zagrebu. Radila je kao specijalist interne medicine u kardiološkoj ambulanti u Srčanoj u Sigetu do 2003. godine kada je prešla u Polikliniku „Sunce“.

Položila je ispit „Doplerske ultrazvučne dijagnostike bolesti krvnih žila“, pred Povjerenstvom Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Radila je u Poliklinici Medikol kao internist-kardiolog te kao voditeljica službe interne medicine OB Zabok.

Kardiologija

Kardiologijom se bavi od 1986. godine, dugi niz godina radi sve neinvazivne kardiološke pretrage i dijagnostiku – ergometrije, UZV srca i krvnih žila, očitava Holtere EKG-a i RR-a. Fokus njenog zanimanja usmjeren je prema prevenciji kardiovaskularnih bolesti i regulaciji čimbenika rizika: arterijske hipertenzije i metaboličkog sindroma, te ambulantnog liječenja srčanih bolesnika.

Med. sestra Mirjana Nemet Kulić

med.sestra1

Školovanje

Završila je srednju medicinsku školu 1976. godine uz položen stručni ispit te završen tečaj procesa zdravstvene njege bolesnika.

Karijera

Ima 30-godišnje iskustvo u radu kao glavna medicinska sestra na Kliničkom odjelu Klinike za dijabetes Vuk Vrhovac te kao glavna sestra Kliničkog odsjeka za edukaciju bolesnika.

Interesi

Njeni posebni interesi uključuju prosvjećivanje i edukaciju dijabetičkih bolesnika, rad i edukaciju s malim aparatima za samokontrolu razine glukoze u krvi, izradu plana prehrane, edukaciju o inzulinskoj terapiji te edukaciju o higijeni i njezi stopala kod osoba s dijabetesom.

Postavite nam pitanja

Vrlo rado ćemo odgovorit na njih.

KONTAKTIRAJTE NAS
Poliklinika za dijabetes Diamelli d.o.o.
za zdravstvenu djelatnost
OIB: 92906963425
Adresa:
Heinzelova 33
10 000 Zagreb
Hrvatska
Telefon:
012300633
Email:
info@poliklinika-diamelli.hr
Radno vrijeme: pon/sri 12:00-20:00

uto/čet/pet 8:00-16:00

Mogućnost dolaska po dogovoru.

Potražite nas na karti
Budite u toku s novostima
Pratite nas na društvenim mrežama
fb_icon (2)

Medijski suradnici:

24ordinacijeklokanica

czzk

Naši partneri:

snwa