Diamelli stručni tim

Upoznajte Diamelli tim stručnjaka

Svoj rad smo posvetili
osobama oboljelim od dijabetesa.

Svaki od njih profesionalno obavlja svoj dio posla kako bi naša ponuda bila potpuna
i kako bi Vama pružili najbolju moguću njegu.

Prof.dr.sc. Nikica Car

nikica_car

Mladost i školovanje

Nikica Car rođen je 1948. godine u Zagrebu gdje je završio Medicinski fakultet. Od 1979. godine do 2013. godine radio je u Sveučilišnoj klinici za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac, prvo kao specijalist dijabetolog-endokrinolog, a potom kao voditelj kliničkog odjela, odnosno predstojnik Sveučilišne klinike. U tom vremenu završio je poslijediplomski studij iz dijabetologije, položio specijalistički ispit iz interne medicine te obranio doktorsku disertaciju.

Karijera

Na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, 1980. godine započinje karijeru gdje postaje profesor na Katedri za internu medicinu. Radeći desetljećima s bolesnicima oboljelim od šećerne bolesti, sudjelovao je u liječenju te primjenjivao sve svjetske metode liječenja oboljelih.

Područja interesa

Područja njegovog interesa zaista su brojna, od osnovnih metoda liječenja šećerne bolesti, pa do sofisticiranih dijagnostičkih postupaka i liječenja komplikacija.

Sudjelovanja

Sudjelovao je u radu brojnih poslijediplomskih tečajeva, simpozija i kongresa iz područja dijabetologije u našoj zemlji i inozemstvu. Autor je preko stotine stručnih i znanstvenih radova koji su objavljeni u Hrvatskoj i inozemstvu.

Članstva

  • Hrvatski liječnički zbor
  • Hrvatska liječnička komora
  • Hrvatsko društvo za dijabetes i poremećaje metabolizma
  • Hrvatsko endokrinološko društvo
  • ADA-e (American Diabetes Association)
  • EASD-a (European Association for Study of Diabetes)

Zamjenik

Zamjenik je glavnog urednika časopisa Diabetologia Croatica i član je Odbora za dijabetičko stopalo International Diabetic Federation.

Postavite nam pitanja

Vrlo rado ćemo odgovorit na njih.

KONTAKTIRAJTE NAS