Holter

Holter Krvnog Tlaka i EKG-a

Holter je pretraga nazvana po stručnjaku koji je prvi puta „montirao“ EKG aparat na 24 sata i tako snimio EKG, odnosno rad srca u trajanju od 24 sata. Danas su u upotrebi dvije vrste tih aparata, za snimanje EKGa i za mjerenje tlaka, što nam pruža vrlo vrijedne informacije.

Holter EKG-a

Holter EKG-a koristimo u slučaju kada se pacijent žali na lupanje ili preskakivanje srca što ne možemo snimiti kratkim EKGom kojeg rutinski radimo svima u ambulanti. Na taj način Holter snimi taj trenutak aritmije te tako znamo o kojoj se vrsti aritmije radi, koliko je česta te kako ćemo joj pristupiti, hoćemo li je liječiti lijekovima ili ćemo bolesnika uputiti u bolnicu na daljnju obradu.

Također imamo točan uvid u „količinu“ aritmije jer te nepravilnosti u radu srca se mogu javiti a da ih bolesnik ne osjeti..

Holter krvnog tlaka

Što se tiče Holtera RRa ili tlaka bitno nam je kretanje tlaka u 24 sata, jer uz to što tlak ima svoj dnevni ritam, najviši je ujutro, a najniži kasnije navečer, kod pacijenata sa arterijskom hipertenzijom taj normalni ritam tlaka može biti obrnut, što nam daje dragocjene informacije kako postaviti terapiju.

Također kod određenog postotka bolesnika ne postoji fiziološki tj. normalni pad tlaka u ranojutarnjim satima, što je vrlo važno detektirati, jer nam govori kako ćemo postaviti terapiju ali nam signalizira i da imamo posla sa visoko rizičnim pacijentom koji je izloženiji tzv. ranojutarnjim incidentima, srčanom ili moždanom udaru.

Cjenik usluga

Naše usluge su rezultat znanja i iskustva.

POGLEDAJTE CJENIK

Postavite pitanja

Vrlo rado ćemo odgovorit na njih.

KONTAKTIRAJTE NAS