Ultrazvuk

Ultrazvuk srca i krvnih žila

Danas je ultrazvuk jedna od najpopularnijih metoda pregleda, ne bez razloga, naime, daje nam uvid u ono što se zbiva s našim organima, mišićima, krvnim žilama. U našoj poliklinici se radi UZV srca te UZV krvnih žila.

Ultrazvuk srca

Ultrazvuk srca prikazuje strukture srca, klijetke i predklijetke, zaliske kroz koje prolazi krv, strukture oko srca, način rada srca, početni dio aorte te nam daje vrlo vrijedne informacije o stanju srca i njegovom radu.

Nažalost za sad još ne možemo prikazati krvne žile oko srca koje su odgovorne za opskrbu srca kisikom i u kojima se, ako postoji proces koji se naziva ateroskleroza, razvija srčani udar odn. infarkt miokarda.

Ultrazvuk krvnih žila

Također UZV nam pomaže i u prikazu stjenke krvnih žila te na velikim krvnim žilama npr. karotidama, vidimo ima li ateroskleroze, kakvi su aterosklerotski plakovi, odn. nakupine masnoga tkiva, približno možemo ocijeniti koji je postotak suženja krvne žile i da li je potrebna intervencija.

Budući da je ateroskleroza bolest koja puno brže i značajnije napreduje kod dijabetičara, od izuzetne nam je važnosti imati mogućnost procjene kakvo je stanje krvnih žila kod našeg pacijenta i odrediti terapiju koja će našem bolesniku najviše pomoći ili ga poslati na daljnje pretrage.

Cjenik usluga

Naše usluge su rezultat znanja i iskustva.

POGLEDAJTE CJENIK

Postavite pitanja

Vrlo rado ćemo odgovorit na njih.

KONTAKTIRAJTE NAS